Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Svalkande tips i hettan

jonasohman  |  Publicerad 2018-07-17 13:42  |  Lästid: 3 minuter

Ja nä svalt är det till exempel inte just nu. Kan man hänga hela dagarna på en strand, brygga eller på nåt annat sätt i anslutning till vatten är det ju helt underbart. Fast sen finns det ju vi andra som av olika anledningar behöver sitta inomhus eller springa omkring på stan i den här hettan. NOT FUN. Så tänkte därför dela med mig av några tips på hur man kan göra sig i alla fall temporärt sval. Vissa är idiotiska, tex tips nr 1:

Duscha kallt

Ja, det är det mest uppenbara tipset någonsin. Men jag vet också att många garanterat bara stiger in i duschen och per default gör sin grej i den vanliga vattentemperaturen bara för att det är så man alltid gör. Så vrid ner det på kallt, sådär kallt att det tar andan ur dig lite. Och sen adderar du tips nummer två:

Använd produkter med mint och eukalyptus

Jo, för se de skapar en sån go kylande känsla på kroppen! Finns en uppsjö produkter att välja bland, men en av mina favoriter just nu är Bath Therapy Invigorating Blend Body Smoothing Scrub från Biotherm. Den innehåller pepparmint och ingefära, vilket gör den härligt kylande, men de peelande kornen gör den också effektiv för att få bort envisa rester av solkräm på kroppen. Fin, mild doft har den också! Kostar 185 kr och finns bland annat på lyko.se, eleven.se och på Åhléns.

Bildresultat för biotherm bath therapy invigorating blend body scrub

Kyl dina masker i kylskåpet

Om du har någon sheet mask liggande hemma eller för den delen någon annan mask i tub eller burk som står i badrumsskåpet, kasta in dem i kylen och förvara den där istället. Det är så sjukt härligt att lägga på en mask när den är riktigt kall och jag inbillar mig att det borde hjälpa till att strama upp ansiktet lite också. Tips: gör detta inför utgång eller när du är bakis!


Gör plats bland buljongtärningarna och tuberna med tomatpuré för dina sheet masks. Enkelt och effektivt life hack!


Här har jag på mig en mycket välkyld Cucumber Sheet Mask från Oh K, som innehåller juiceextrakt från gurka och aloe vera. Svinskön och kostar 89 kr.

Sov/vila med en kylande gelmask

Visst, man ser ut som en lightversion av Leatherface i den, men om det är 30 grader varmt i sovrummet när man ska lägga sig kan det vara skönt att åtminstone göra hela huvudet svalt genom att strappa på en sån här baby på ansiktet. Se bara till att den har legat i kyl eller frys en god stund innan. Finns bland annat att köpa på ebay och amazon och kostar runt en hundring.

Hot & Cold ansiktsmask
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar