Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Svettas du under armarna? Titta hit!

jonasohman  |  Publicerad 2017-12-07 17:00  |  Lästid: 2 minuter

 

Jag kan inte räkna antalet gånger jag har hört folk säga att de måste byta deodorant för att ”de har blivit immuna” mot den de använder. Så nu har jag kollat upp hur det faktiskt ligger till.

Så, kan man bli immun mot sin deodorant? Svaret är nej, det kan man inte! Och börja inte jiddra nu, för det har jag fått reda på av en kemist. En riktig, äkta kemist! Så då har vi utrett det. Det man däremot ska tänka på är vad man faktiskt preparerar sin armhåla med. Det finns ju nämligen både deodoranter och antiperspiranter och som framgår av respektive namn om man tänker lite på dem som engelska ord är att deodoranten är något som tar bort lukt (de-odor) och antiperspiranten ska förhoppningsvis få en att svettas mindre (anti-perspire). Vissa produkter hävdar ju att de ska göra båda jobben och det är ju givetvis svinbra. Men lyssna på det här. Om du som jag har problem med att du svettas ymnigt, men sällan eller aldrig luktar svett, håll dig undan deodoranter som innehåller alkohol. Alkohol ökar nämligen svettningarna (!!), men dödar bakterier vilket har positiv effekt på lukt. Bra att veta, va?

Ja och här har ni tre riktigt bra deodoranter/antiperspiranter! Jag är allt bra gullig, va?

 


Biotherm Eau Pure Deo roll on. Från 149 kr. Luktar rätt likt alla dofter från doftmärket Clean, dvs superrent och superfräscht. Inte min kopp te när det gäller parfymer, men helt klart att föredra i deodorantväg. En personlig favorit!

 


Vichy Homme Antiperspirant 48 h. Från 80 kr. Den här har jag faktiskt inte testat själv, men med tanke på hur många som har pratat gott om den vågar jag mig på en rekommendation ändå. Bra för dig med känslig hud samt plus för ingen parfym.

 


Absolut Torr. Från 59 kr. Det absolut enda som gör mig absolut torr i armhålorna. Det är på gränsen till sjukt hur effektiv den är! Det är också på gränsen till sjukt hur ont jag får när jag använder den så jag ”unnar mig” bara den här vid särskilda tillfällen.

 

Ps. Vem har egentligen nytta av en deodorant som håller i 48 eller 72 timmar?? 24 timmar är väl ändå fullt tillräckligt pga man duschar/tvättar sig?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-07 18:55