Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Tre tips för att slippa lukta gammal mössa!

jonasohman  |  Publicerad 2018-11-15 11:01  |  Lästid: 2 minuter

Bakgrundsinformation: jag är 193 centimeter lång. Lika delar ståtligt som besvärande, men det ska vi inte gå in på nu. Det vi däremot ska gå in på är att om man är 193 centimeter lång betyder det att man i många lägen står med näsan i höjd med folks hjässor, exempelvis på tunnelbanan eller bussen. Ja, det händer på konserter och i andra ”trängda lägen” också, men ni fattar. Vill ni ta del av en observation som jag (och säkert många andra långskånkar med mig) gör med jämna mellanrum? Jo, att folk luktar olidligt starkt av hårbotten och lite sådär halvhärsket hudfett.

I get it, många varken pallar eller behöver duscha varje dag, framförallt inte på vintern eftersom man blir så vedervärdigt torr. Man kanske inte vill tvätta håret varje dag heller och det är helt okej.  Det är bara det att den där doften av hårbotten verkligen är vämjelig. Jag tror dessutom att det är som med dålig andedräkt, man kan liksom inte känna det själv. Men ta det från en som vet, det luktar. Och det är klart att du får gå omkring och lukta, det är ju ett fritt land och bla bla bla. Men eftersom du ändå är här och läser detta tänker jag att du bryr dig, i alla fall litegrann! Och eftersom jag är här för att göra er till era mest skinande och väldoftande jag kommer här ett par förslag på grejer att inhandla för att slippa gå omkring och lukta gammal mössa!

 

Djuprengörande schampo


Maxi Wash från Kevin Murphy (269 kr). Inte helt dumt att investera i ett sånt här schampo, inte bara för att det djuprengör och tar bort envisa rester av stylingprodukter, men också för att det innehåller AHA-syra, som rengör och balanserar en fet hårbotten. En så kallad ”dunderprodukt”! 

 

Torrschampo


Gentle Dry Shampoo från Klorane (110 kr). Ett torrschampo är bra att ha, typ oavsett vad man har för hår. Till och med jag som är snaggad använder det för att bli kvitt den där flottigheten (och doften) som kan uppstå i hårbotten. Just det här torrschampot är kalasbra om du har känslig hårbotten, men det finns tusen andra också. Bara googla!

 

Hårparfym


Blanche från Byredo (450 kr). Hårparfym? Ja, du läste rätt! Höjden av lyx, men riktigt fiffigt för att hålla barret fräscht så att säga. Hårparfymerna finns i ett tiotal dofter som även återfinns bland de vanliga parfymerna och om du inte ska matcha din Byredo-parfym med motsvarande hårparfym skulle jag gå på Blanche pga dofter mycket ”rent”. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-15 11:20